Vásárlási útmutató

762679802_img20131222174109729_122_1110loA Morning Musume ’15 58. single-jének aranylemezzé nyilvánításakor linkeltem egy Hello! Project Magyarország cikket (szintén erről a hírről), amiben Keichii arra bíztatott mindenkit, hogy legalább néha vegyük meg a nagy kedvenceket. Ha megvan a nagy elhatározás, felmerülhet a kérdés:
Na jó, de hogyan?
Mivel szerencsés/boldog tulajdonosa vagyok már néhány H!P lemeznek, ezért szeretném megosztani a bevált helyeket, tapasztalatokat. ^^
Ha bármilyen kérdés, hozzászólás felmerül, írjatok kommentet!

♥CDJapan [link]
Mit érdemes tudni róla?
Japán webbolt, ami angolul is elérhető; különböző lemezes kiadványokra szakosodott, de találni náluk magazinokat, photobookokat és újabban pólókat, csuklószorítókat és hivatalos fotószetteket is.
Mit találsz itt meg?
CD-ket, albumokat, Blu-ray-eket, koncertfelvételeket, magazinokat, photobookokat, DVD Magazinokat, naptárokat, pólókat, csuklószorítókat, hivatalos fotószetteket.
Milyenek az árak (átlagosan)?
A japán kiadási árak, tehát csak CD-t tartalmazó kislemezek ára 1000 yen, CD+DVD-s kislemezeké 1600 yen, minialbumoké 2000 yen, albumoké 3000 yen, koncert DVD-ké 4000 yen. Erre jön még rá a postaköltség, amit az adott termék oldalán meg lehet nézni. Elérhető postázási módok: FedEx, EMS, Reg. Air Mail, Air Mail, SAL
Hogyan fizethetsz?
Kártyával (Credit Card), PayPallal, egyéb módokon
Mik az előnyei?
Megjelenési áron kínálják a termékeket, néha akcióznak is. Nagyon biztonságosan csomagolnak, célba érnek a legolcsóbb postával feladott dolgaik is (bár ez természetesen nem csak rajtuk múlik). Fancuccokat is könnyen, gyorsan, egyszerűen be lehet tőlük szerezni.
Mik a hátrányai?
Postaköltséggel elég drágán is ki lehet jönni a rendelés végén, ha nem mered vállalni az olcsóbb postázási módokat. Kicsit néha túl soknak tűnhet a csomagolóanyag, de mivel könnyű dolgokkal tömik ki a dobozt, nem sokat dobnak a postaköltségen.

♥YesAsia [link]
Mit érdemes tudni róla?
Szingapúri székhelyű cég (legalább is onnan küldik a csomagot), relatíve régen kiadott dolgokat is meg lehet náluk találni megjelenési áron, különös tekintettel az általános kiadásokra, de limitáltakat is találni szép számmal több évre visszamenőleg.
Mit találsz itt meg?
CD-ket, albumokat, Blu-ray-eket, koncertfelvételeket, photobookokat.
Milyenek az árak (átlagosan)?
Csak CD-t tartalmazó kislemezek ára $11.25, CD+DVD-s kislemezeké $18.49, minialbumoké $19.25, albumoké $27.49, koncert DVD-ké $46.25, de ez persze tartalomtól függően változhat.
Hogyan fizethetsz?
Kártyával (Credit Card), PayPallal, egyéb módokon.
Mik az előnyei?
Bizonyos végösszeg felett ingyen postáznak! Jelenleg ez $39, régebben egy kicsit több volt. Emellett odafigyelnek a többrétegű, minőségi csomagolásra.
Mik a hátrányai?
Van, hogy kicsit lassan jön meg a csomag, és egyszerre sok lehet az ingyenes postázáshoz szükséges összeg, ezért érdemes többen összeállni, és úgy rendelni.

♥eBay [link]
Mit érdemes tudni róla?
Az internet egyik legnagyobb aukciós oldala, ahova bárki beregisztrálhat, ezzel érdemes is vigyázni! Az eladók értékeléseinél lehet visszakövetni, kit hogyan értékeltek az eddigi vevők.
Mit találsz itt meg?
Új CD-ket, amiket csak azért bontottak fel, hogy láthassuk, melyik lányról van benne ajándékfotó. Ezen kívül akadnak bontatlan CD-k, és használt lemezek is, de nem csak ezekért érdemes böngészni. Vannak hivatalos kiadású fotók, magazinok (vagy magazinkivágások), amikben a lányok szerepeltek, photobookok, aláírt plakátok és egyéb fancuccok (kitűzők, pólók, csuklószorítók) is.
Milyenek az árak (átlagosan)?
Nagyon változóak. Vannak dolgok, amiket igen borsos áron kínálnak, és vannak olyanok is, amiket jóval bolti ár alatt lehet megszerezni. Minden attól függ, mennyire ritka az adott dolog. Erre jön még rá a postaköltség, ami (ha nincs beépítve az árba), attól függ, melyik országból jön a termék, és hogy regisztrált (tehát nyomon követhető) vagy biztosított-e a csomag.
Hogyan fizethetsz?
Többnyire PayPallal, néha bankkártyával.
Mik az előnyei?
Ki lehet fogni jó ajánlatokat, és a mostanában szokásos ajándékfotós kislemezeknél lehet válogatni, melyik lányról szeretnénk fotót (persze, ha van eladó, aki olyat kínál).
Mik a hátrányai?
Alaposan meg kell nézni, kitől vesz az ember, és van olyan, hogy bár egy termék olcsó, Magyarországra igen drágán postázzák csak. Ezen kívül rengeteg tajvani kiadást raknak fel, amik borítóján egyrészt nem japán karakterek szerepelnek (ez a kisebbik probléma), másrészt az ottani DVD-k 3-as régiókódolásúak, amiket az itthoni lejátszók nem játszanak le; Európában 2-es régiókódú DVD-k vannak.

♥Yahoo Auctions Japan [link]
Mit érdemes tudni róla?
Japán aukciós oldal, ahol több ritka, régebben megjelent dolgot lehet megtalálni, de mivel nem szállítanak Japánon kívülre, így úgynevezett proxy szolgáltatást kell használni, aki mégis elintézi nekünk a dolgot.
Mit találsz itt meg?
Kis túlzással mindent. Persze, aukciós oldal lévén változó a kínálat, de ritka dolgokra lehet itt bukkanni.
Milyenek az árak (átlagosan)?
Változóak, de a nagy része meglepően nem drága.
Hogyan fizethetsz?
A proxy szolgáltatótól függ, de a PayPalt nagyjából bárhol elfogadják az interneten.
Mik az előnyei?
Ritka dolgokat lehet beszerezni, és nem olyan drágán, mint például eBayen.
Mik a hátrányai?
A proxy szolgáltató használata, és az ebből adódó hercehurca, pluszköltségek. (Amik jó proxy esetén egyébként nem eget rengetőek.)

Szívesen látok minden kommentet!